Košarica

Vaša košarica je prazna.

E-novice

Bodite obveščeni! Vpišite vaš e-naslov. S prijavo se strinjate s pogoji varovanja zasebnosti.

Potrdi

Zlata solata

Sestavine:

  • 3 skodele vode
  • 1 žlička olivnega olja
  • 1 žlička žafrana
  • 1,5 skodele dolgozrnatega riža
  • sol po okusu
  • 1 skodela zamrznjenega graha ali graha iz pločevinke
  • 2 mladi čebuli narezani na rezine
  • 2 žlički kaper
  • 10 dag prešane šunke narezane na kocke
  • 3 žlice majoneze
  • 2 žlici limoninega soka
  • 1 žlička gorčice
  • 1 strok strtega česna
  • 3 žlice olivnega olja
  • ščepec rdeče paprike

Žafran namočimo v treh žlicah vode. Pustimo ga nekaj časa namakati. Odcedimo ga, vodo pa dodamo vodi, v kateri bomo kuhali riž. Riž operemo, zalijemo z vodo ter dodamo sol in žličko olivnega olja. Kuhamo ga v pokriti posodi, da zavre. Pustimo vreti 6 minut, pri tem ne odpiramo posode. Nato ga odstavimo, posodo pa pustimo pokrito še 20 minut. Kuhan riž ohladimo in mu dodamo druge sestavine. Dobro zmešamo. V solatno posodo naložimo liste solate ali radiča, nanje pa stresemo zlati riž. Vse dobro ohladimo. Postrežemo z narezanimi paradižniki.
 

Slovensko združenje za
integrirano pridelavo zelenjave

Vinarska ulica 14, 2000 Maribor

Tel.: 051 217 435

E-pošta: info@zelenjava-pikapolonica.si

Copyright © 2014 Sip & Eko