Košarica

Vaša košarica je prazna.

E-novice

Bodite obveščeni! Vpišite vaš e-naslov. S prijavo se strinjate s pogoji varovanja zasebnosti.

Potrdi

Zelje belo

Zelje je ena izmed najstarejših vrtnin na svetu. Že od nekdaj je zelje zelo cenjeno zaradi vitaminov, ki jih vsebuje, in mnogih drugih pozitivnih učinkov. Vsebuje življenjsko pomembne aminokisline, ki jih moramo dnevno vključevati v prehrano, saj jih naše telo ne proizvaja samo.

Dobro za zdravje
Zelje je vir mnogih vitaminov. Vsebuje kalij, železo, žveplo, baker, natrij, magnezij, vitamin C, vitamin B1, provitamin A, vitamin K, vlaknine, folno kislino, tiamin.

Ima pa tudi mnoge pozitivne učinke na zdravje, saj pomaga pri preprečevanju nastanka raznih rakavih obolenj, kot so črevesni rak, rak na prostati, rak dojk in jajčnikov. Hkrati zmanjšuje stres, pomirja, izboljšuje možganske sposobnosti in koncentracijo ter krepi imunski sistem. Lajša želodčne razjede, lajša motnje črevesne flore, blagodejno deluje na žlezo ščitnico, pozitivno deluje na spolnost, pomaga pri nespečnosti in zmanjšuje raven holesterola v krvi.

Nasveti za kuhinjo
Kupujte čvrste zeljne glave in ne že v naprej narezanega ali prerezanega zelja, saj takšno hitro izgubi vitamin C. Uživajte čim več svežega zelja, na primer v solatah, saj je najbolj bogato z vitamini. Pri kuhanju izgubi nekaj vitaminov, vendar še vedno zadrži zadostno količino vitamina C. Za prečiščevalo dieto je zelo primerna zeljna juha, kislo zelje pa vam pomaga pri prebavi.

Poskrbite za vaše telo z vitamini iz zelja!


Svežo zelenjavo in zelenjavne izdelke lahko naročite tudi v spletni tržnici in dostavili vam jih bomo na dom!

Slovensko združenje za
integrirano pridelavo zelenjave

Vinarska ulica 14, 2000 Maribor

Tel.: 051 217 435

E-pošta: info@zelenjava-pikapolonica.si

Copyright © 2014 Sip & Eko