Košarica

Vaša košarica je prazna.

E-novice

Bodite obveščeni! Vpišite vaš e-naslov. S prijavo se strinjate s pogoji varovanja zasebnosti.

Potrdi

Rižota s šparglji in parmezanom

Za 4 osebe:

  • 700 g zelenih špargljev
  • 1 majhna mlada čebula
  • česen
  • sveža zelena in rdeča paprika
  • paradižnik
  • 3 žlice masla
  • 25 dag riža
  • 1,5 dcl suhega belega vina
  • 8 dcl zelenjavne jušne osnove
  • 8 dag parmezana
  • sol
  • poper
  • bazilika
  • luštrek
  • peteršilj

Na olju popražimo narezano čebulo, šparglje, zeleno in rdečo papriko, malo sesekljanega česna in na kocke narezan olupljen paradižnik brez semen. Začinimo s poprom, soljo, baziliko in luštrekom ter zalijemo z belim vinom. Posebej skuhamo riž in ga zmešamo s pripravljeno omako. Posujemo s sesekljanim peteršiljem ali drobnjakom in ponudimo z naribanim parmezanom.

Slovensko združenje za
integrirano pridelavo zelenjave

Vinarska ulica 14, 2000 Maribor

Tel.: 051 217 435

E-pošta: info@zelenjava-pikapolonica.si

Copyright © 2014 Sip & Eko