Košarica

Vaša košarica je prazna.

E-novice

Bodite obveščeni! Vpišite vaš e-naslov. S prijavo se strinjate s pogoji varovanja zasebnosti.

Potrdi

Bučke s polento

Za 4 osebe:

  • 400 g bučk
  • 250 g polente
  • 100 g čebule
  • česen
  • 1dl olivnega olja
  • sol
  • poper
  • 2 žlici kisle smetane
  • 50 g parmezana

Na olivnem olju popražimo sesekljano čebulo, česen in na rezine narezane bučke. Zalijemo z vodo in nato solimo ter popramo. Kuhamo kratek čas in dodamo malo kisle smetane. V vrelo maso zakuhamo polento in primešamo nariban parmezan. Polento vlijemo v naoljeno posodo ali pekač in postavimo na toplo za nekaj minut. Nato jo zvrnemo iz pekača in narežemo na rezine. Ponudimo z bučkami. Jed lahko ponudimo kot predjed ali samostojno jed.

Slovensko združenje za
integrirano pridelavo zelenjave

Vinarska ulica 14, 2000 Maribor

Tel.: 051 217 435

E-pošta: info@zelenjava-pikapolonica.si

Copyright © 2014 Sip & Eko