Košarica

Vaša košarica je prazna.

E-novice

Bodite obveščeni! Vpišite vaš e-naslov. S prijavo se strinjate s pogoji varovanja zasebnosti.

Potrdi

Ptujski luk

Evropska posebnost – Ptujski lűk z zaščiteno geografsko označbo
Že 200 let ga ročno pridelujejo in spletajo v vence. Je takšen, kot je bil nekoč. Njegov okus, ostrina in kakovost ga uvrščajo med izbrane evropske posebnosti.

Pridelan na Ptujskem polju, ročno pobran in očiščen
Na Ptujskem polju, kjer mu bogat in oster okus dajeta prodna tla ter suh veter, ki se vije po polju med vrhovi gričev Slovenskih goric in Haloz. Zgodnja pomlad, malo padavin in suha vroča poletja oblikujejo bogastvo kulinaričnega okusa Ptujskega lüka.

 

 

200 let tradicije pridelave
Ptujski lük se pobira, sortira in pakira ročno. Lükarji s Ptujskega polja so tradicijo triletne pridelave čebule ohranili vse do danes. Ptujski lük je pridelan iz avtohtone slovenske sorte Ptujska rdeča, na Ptujskem polju ga
pridelujejo že več kot 200 let.

 


Edinstveno dober
Ptujski lük ima visoko vsebnost sušine, vitaminov in mineralov, zato je edinstveno dober in je mojster vsake dobre kuhinje. Belo čebulno meso z vijolično rdečim nadihom in močnejšim vijoličnim robom daje jedem odličen okus. Ptujski lük je osnova vsake dobre jedi, primeren je za uporabo svež, pa tudi za skladiščenje. Pri kuhanju hitro razpade in ne porjavi. Iz njega nastane odličen golaž, do izraza pa pride tudi v svežih solatah.Zaščitena geografska označba

Ptujski lük je zaščiten kot zaščitena geografska označba. To pomeni, da prihaja iz predpisanega pridelovalnega območja, po katerem se imenuje in se na predpisan način prideluje, označuje in trži. Pristnost Ptujskega lüka je zagotovljena s certifkatom in evropskim logotipom.

 

Program je financiran s prispevkom Evropske unije.

Vsebina te promocijske objave predstavlja le stališča avtorja in je v njegovi izključni odgovornosti. Evropska komisija ne prevzema nobene odgovornosti za uporabo informacij, ki jih vsebuje ta objava.

Slovensko združenje za
integrirano pridelavo zelenjave

Vinarska ulica 14, 2000 Maribor

Tel.: 051 217 435

E-pošta: info@zelenjava-pikapolonica.si

Copyright © 2014 Sip & Eko