Vaša košarica je prazna.
Za 4 osebe:
• 4 Ptujske lüke
• 4 žlice masla
• 3 žlice balzamičnega kisa
• pol skodelice medu
• šopek svežega timijana
• sveže mleti črni poper
• sol
Pečico segrejemo na 200 °C. Na štedilnik pristavimo ponev, v kateri najprej raztopimo maslo in med, dodamo kis, timijan, sol in poper ter mešamo v majhni kozici na srednje močnem oglju. Zmes kuhamo približno minuto. Lüke olupimo in jih narežemo na polovice.
Polovičke lüka damo na pekač, pokapamo z že kuhano zmesjo in pečemo približno eno uro, tako da je lük mehko pečen in rahlo karameliziran.
Priporočamo, da uporabite slovenski med z zaščiteno geografsko označbo, ki ste ga kupili pri lokalnem čebelarju.
Program je financiran s prispevkom Evropske unije.
Vsebina te promocijske objave predstavlja le stališča avtorja in je v njegovi izključni odgovornosti. Evropska komisija ne prevzema nobene odgovornosti za uporabo informacij, ki jih vsebuje ta objava.
Slovensko združenje za
integrirano pridelavo zelenjave
Vinarska ulica 14, 2000 Maribor
Tel.: 051 217 435
E-pošta: info@zelenjava-pikapolonica.si