Košarica

Vaša košarica je prazna.

E-novice

Bodite obveščeni! Vpišite vaš e-naslov. S prijavo se strinjate s pogoji varovanja zasebnosti.

Potrdi

Nadevan Ptujski luk

Za 4 osebe:

• 4 Ptujske lüke
• 2 žlici olivnega olja
• 125 g šampinjonov
• 75 g bulgurja
• 1 šopek peteršilja
• 300 ml vode
• 1 žlica sultanin
• 4 rezine manj mastnega sira
• 2 vejici timijana
• 1 ščepec soli
• 1 ščepec črnega popra

Lüke olupimo in očistimo, odrežemo jim vrhove in s čajno žličko izdolbemo vsebino. Sredico drobno nasekljamo. Izdolbene lüke kuhamo 10 min na šibkem ognju. Skuhane odcedimo.

Timijan, peteršilj in šampinjone operemo ter na drobno nasekljamo. Lük pražimo na ognju tako dolgo, da se čebula zmehča in postane zlatorjava. Dodamo šampinjone in po 5 minutah primešamo bulgur, peteršilj, timijan, sol, poper in vodo. Pustimo vreti 5 min. Ponev nato pokrijemo in na šibkem ognju kuhamo še 30 minut, da se zrna zmehčajo. V mešanico z bulgurjem vmešamo sultanine in s pripravljeno zmesjo nadevamo čebule.

Polnjene čebule zložimo v namaščen pekač, jih pokrijemo z vrhovi, pekač pa pokrijemo z aluminijasto folijo. Pečemo 30 minut pri 190 °C. Na čebule položimo rezine sira in pekač še za deset minut potisnemo v pečico.

 

Program je financiran s prispevkom Evropske unije.

Vsebina te promocijske objave predstavlja le stališča avtorja in je v njegovi izključni odgovornosti. Evropska komisija ne prevzema nobene odgovornosti za uporabo informacij, ki jih vsebuje ta objava.

Slovensko združenje za
integrirano pridelavo zelenjave

Vinarska ulica 14, 2000 Maribor

Tel.: 051 217 435

E-pošta: info@zelenjava-pikapolonica.si

Copyright © 2014 Sip & Eko