Košarica

Vaša košarica je prazna.

E-novice

Bodite obveščeni! Vpišite vaš e-naslov. S prijavo se strinjate s pogoji varovanja zasebnosti.

Potrdi

Korenje

Korenje je doma iz južne Evrope in Azije, kjer ga tudi še danes pogosto najdemo. Na veliko so ga gojili že tudi Rimljani. Bleščečo oranžno barvo dajejo korenju karotinoidi. Zdravilci, ki zdravijo s pomočjo barv, priporočajo ljudem, ki so nagnjeni k potrtosti, da dan začnejo s sokom iz korenja in jabolk. Tople barve nas poživijo in nam pomagajo, da dan začnemo z dobro voljo.

Dobro za zdravje
Korenje bo našemu telesu priskrbelo vitamin A, E, C, K, beta karotin, ogljikove hidrate, kalij, kalcij, železo in folno kislino.

Za korenje je značilno, da krepi imunski sistem, izboljšuje vid in pomaga pri kurji slepoti, krepi srce, ožilje in sluznice v telesu, nas ščiti nas pred prostimi radikali in pospešuje celično presnovo, rast las in nohtov ter skrbi za lepo kožo. 

Nasveti za kuhinjo
Če kupujete v trgovini korenje z listi, bodite pozorni, da so listi sveži in da niso oveneli. Pri pakiranemu korenju obstaja nevarnost, da se začne potiti in zgnije.

Korenje lahko uživate surovo ali kuhano. Lahko ga nastrgate za solato, ga dodate zeleni solati ali pa ga grizljate kot prigrizek med obroki. Dušeno korenje je okusna zelenjavna priloga, iz spasiranega korenja pa lahko skuhate korenčkovo juho. Privoščite si lahko tudi okusen korenčkov sok.

Obarvajte svoj dan s korenčkom! Preizkusite okusne jedi iz zanimivih receptov!

Svežo zelenjavo in zelenjavne izdelke lahko naročite tudi v spletni tržnici in dostavili vam jih bomo na dom!

 

Slovensko združenje za
integrirano pridelavo zelenjave

Vinarska ulica 14, 2000 Maribor

Tel.: 051 217 435

E-pošta: info@zelenjava-pikapolonica.si

Copyright © 2014 Sip & Eko