Košarica

Vaša košarica je prazna.

E-novice

Bodite obveščeni! Vpišite vaš e-naslov. S prijavo se strinjate s pogoji varovanja zasebnosti.

Potrdi

Koleraba rumena

Njena domovina je v osrednji Evropi, saj ji zelo ugaja naše podnebje, zlasti spomladi in jeseni. Je zelo stara kulturna rastlina, dokler niso poznali krompirja, je bila glavna hrana revnih kmetov in živine.
 
Dobro za zdravje
Koleraba je bogata z vitaminom B6-biotinom, ki je za zdravo kožo in lepe lase, B3-niacinom, za energijsko presnovo ter S B5-pantotensko kislino, za vitalnost, celično energijo, za nastajanje kožnega in lasnega barvila. Vsebuje tudi veliko vitamina C, ki skrbi za krepak imunski sistem in za zdravo količino hormonov v telesu. Vsebuje kemične spojine, ki prepričujejo raka na dojki.
 
Nasveti za kuhinjo
Pripravimo jo lahko na več načinov, kot prilogo, zelenjavno omako ali kot juho. Lahko jo skuhamo v šari, pripravimo kolerabno enolončnico, jo spečemo kot krompir ali skuhamo v sopari. Odlična je tudi surova. Iz nje lahko pripravimo tudi sveže stisnjen kolerabni sok ali solato, vendar s količino ne pretiravamo, saj je težje prebavljiva. Je sladka, ker vsebuje celo za korenasto zelenjavo veliko sladkorjev in niti škroba ji ne manjka. Glavice kolerabe morajo biti sveže, z zelenim listjem, čvrste brez trdih celuloznih vlaken.
 

Slovensko združenje za
integrirano pridelavo zelenjave

Vinarska ulica 14, 2000 Maribor

Tel.: 051 217 435

E-pošta: info@zelenjava-pikapolonica.si

Copyright © 2014 Sip & Eko