Košarica

Vaša košarica je prazna.

E-novice

Bodite obveščeni! Vpišite vaš e-naslov. S prijavo se strinjate s pogoji varovanja zasebnosti.

Potrdi

Fižolova solata z bučnim oljem

Sestavine:

  • 30 dag suhega fižola
  • 2 črni redkvi
  • 2 zeleni kolerabici
  • bučno olje
  • šetraj
  • lovor
  • 1 žlica balzamičnega kisa
  • vinski kis
  • sol
  • poper

Priprava: Fižol čez noč namočimo. Naslednji dan ga skuhamo skupaj z vejico šetraja in nekaj listi lovorja. Solimo na koncu. Kuhan fižol odcedimo, šetraj in lovor zavržemo. Črni redkvi in kolerabo operemo, olupimo in grobo naribamo. Nekaj žlic bučnega olja razžvrkljamo z žlico balzamičnega kisa in nekaj žlicami vinskega kisa. Prelijemo fižol, črno redkev in kolerabico. Dosolimo in potresemo s sveže mletim poprom. Dobro zmešamo in preden postrežemo za nekaj minut postavimo na hladno.

Slovensko združenje za
integrirano pridelavo zelenjave

Vinarska ulica 14, 2000 Maribor

Tel.: 051 217 435

E-pošta: info@zelenjava-pikapolonica.si

Copyright © 2014 Sip & Eko