Košarica

Vaša košarica je prazna.

E-novice

Bodite obveščeni! Vpišite vaš e-naslov. S prijavo se strinjate s pogoji varovanja zasebnosti.

Potrdi

Certifikati - zagotovilo kakovosti

Integrirana pridelava zelenjave je pod stalnim nadzorom neodvisnih pooblaščenih organizacij, kar zagotavlja stalno kakovost in varnost na integriran način pridelane zelenjave. Tehnologijo pridelave, nadzor in označevanje uravnava vrsta pravilnikov o integrirani pridelavi in Tehnološka navodila za integrirano pridelavo, ki jih vsako leto izda Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Hkrati ministrstvo tudi imenuje organizacije za kontrolo in certificiranje, ki skrbijo za stalno kontrolo pridelave ter v skladu s predpisi izdajajo certifikate. Nadzor nad delovanjem organizacij za kontrolo in certificiranje izvaja Inšpektorat Republike Slovenije za kmetijstvo, gozdarstvo in hrano.

Vse kmetije, ki prodajajo zelenjavo v spletni tržnici, imajo pridobljene certifikate za integrirano pridelavo zelenjave:

 

Tudi ekološki pridelovalci in predelovalci so podvrženi kontroli neodvisnih pooblaščenih organizacij. Če želite preveriti ali določen naš prodajelec izpolnjuje pogoje, da lahko prodaja svoje pridelke in izdelke pod imenom ekološki, lahko to preverite na naslednji povezavi - iskalnik ekoloških certifikatov.

Slovensko združenje za
integrirano pridelavo zelenjave

Vinarska ulica 14, 2000 Maribor

Tel.: 051 217 435

E-pošta: info@zelenjava-pikapolonica.si

Copyright © 2014 Sip & Eko