Košarica

Vaša košarica je prazna.

E-novice

Bodite obveščeni! Vpišite vaš e-naslov. S prijavo se strinjate s pogoji varovanja zasebnosti.

Potrdi

Brstični ohrovt

Majhne mini zeljnate glave rastejo na steblu, ki doseže v višino približno 80 do 100 cm. Brstiči imajo lahko v premeru več kot 4 cm, njihova velikost pa je odvisna od sorte. Barva brstičev variira od svetlo zelene do temnozelene, lahko pa so tudi rdečkasto obarvani.

Dobro za zdravje

Brstični ohrovt pomaga proti utrujenosti in nezmožnosti za delo, skrbi za duhovno svežino in sposobnost koncentracije, pospešuje nastajanje krvi in s tem zboljšuje preskrbo celic s kisikom, pospešuje rast celic, skrbi za krepka vezivna tkiva, lase naredi bleščeče in kožo mehko, izboljša razpoloženje, odvaja vodo in pomaga pri hujšanju, čisti črevesje in odpravlja zaprtost, skrbi za večjo vitalnost in življenjsko moč, krepi imunski sistem.

Nasveti za kuhinjo

Začimbe, ki jih uporabljamo pri pripravi jedi iz brstičnega ohrovta: muškat in beli poper ali timijan in nastrgan parmezan. Podajamo še nekaj nasvetov, ki vam bodo prišli prav v kuhinji. Brstični ohrovt očistimo tako, da vsakemu brstiču odstranimo zunanje liste in steblo, brstiče operemo in pustimo, da se odcedijo. Zelo okusni so, če jih najprej pokrite dušimo v rahlo osoljeni vodi približno 15 minut, nato pa jih dušimo še nadaljnjih 15 minut v drugem loncu, v katerem smo raztopili malo masla in dodali sol. Ščepec sladkorja brstičnemu ohrovtu odvzame nekaj grenkobe, kanček limoninega soka ali belega vina pa ga osveži.

Dober tek!

Svežo zelenjavo in zelenjavne izdelke lahko naročite tudi v spletni tržnici in dostavili vam jih bomo na dom!

Slovensko združenje za
integrirano pridelavo zelenjave

Vinarska ulica 14, 2000 Maribor

Tel.: 051 217 435

E-pošta: info@zelenjava-pikapolonica.si

Copyright © 2014 Sip & Eko