Košarica

Vaša košarica je prazna.

E-novice

Bodite obveščeni! Vpišite vaš e-naslov. S prijavo se strinjate s pogoji varovanja zasebnosti.

Potrdi

Sveže in okusno iz slovenske zemlje

Slovensko združenje za integrirano pridelavo zelenjave združuje v svoji ponudbi pod znamko Pikapolonica pestro paleto sveže in okusne zelenjave iz integrirane pridelave iz Slovenije.

Osnovni cilji integrirane pridelave so pridelati svežo in okusno zelenjavo višje kakovosti ob upoštevanju naslednjih načel:

  • doseganje najmanjšega negativna vpliva na okolje,
  • strokovno utemeljena uporaba gnojil,
  • zmanjšana uporaba pripravkov za varstvo rastlin,
  • prepoved pridelave gensko spremenjenih rastlin,
  • dovoljuje uporabo le dovoljenih pripravkov za varstvo rastlin,
  • vzpodbuja uporabo biotičnih pripravkov,
  • gnojenje poteka izključno na podlagi analize tal in potreb rastlin,
  • veliko pozornosti se posveča ohranjanju in dvigovanju rodovitnosti tal. 


Vsa načela integrirane pridelave upoštevamo tudi pri pridelavi zelenjave pod znamko Pikapolonica, kar zagotavlja zelenjavo visoke kakovosti. Odlikujeta jo svežina in polnost okusa. Prepričajte se sami!

 

Ekološko kmetovanje in zato tudi lokalno pridelana hrana zagotavlja pridelavo visoko kakovostne in varne hrane z bogato prehransko vrednostjo in visoko vsebnostjo vitaminov, mineralov in antioksidantov. Zaradi prepovedi uporabe topnih mineralnih gnojil, kemično sintetiziranih fitofarmacevtskih sredstev (pesticidov), gensko spremenjenih organizmov ter različnih regulatorjev rasti ni ostankov teh snovi v pridelkih ali živilih in posledično tudi pri potrošnikih. V sistemu ekološkega kmetovanja se zagotavlja redno in transparentno nadzorovanje pridelave in predelave živil od pridelka na njivi pa vse do potrošnika. Za potrošnike, ki so porabniki tovrstnih izdelkov in pridelkov, to predstavlja jamstvo in zagotovilo varne in kakovostne uporabe ekoloških izdelkov in pridelkov.

Kratka pot do krožnika
Zelenjavo pridelujemo na kmetijah po vsej Sloveniji, večina kmetij pa se nahaja na rodovitnem območju SV Slovenije. To nam zagotavlja kratko pot od njive do prodajnih polic, zaradi česar je zelenjava sveža, bolj polnega okusa in vsebuje več hranilnih snovi, vitaminov in mineralov, jedi iz nje pa okusnejše in bolj zdrave. S krajšimi transportnimi potmi pa tudi manj obremenjujemo okolje.
 

Slovensko združenje za
integrirano pridelavo zelenjave

Vinarska ulica 14, 2000 Maribor

Tel.: 051 217 435

E-pošta: info@zelenjava-pikapolonica.si

Copyright © 2014 Sip & Eko