Košarica

Vaša košarica je prazna.

E-novice

Bodite obveščeni! Vpišite vaš e-naslov. S prijavo se strinjate s pogoji varovanja zasebnosti.

Potrdi

Stebelna zelena s parmezanom

Sestavine:

  • 80 dag stebelne zelene
  • olivno olje
  • 6 dag masla
  • 5 dag svežih kruhovih drobtin
  • 10 dag parmezana
  • sol, poper

Priprava: Pečico ogrejemo na 190 °C. Pravokotni pekač namažemo z olivnim oljem. Zeleno očistimo in operemo ter debelejša stebla vzdolžno prerežemo. Za nekaj minut jih stresemo v osoljen krop, nato pa zeleno odcedimo. Stebla zložimo v pekač in jih začinimo s poprom.

Maslo razpustimo v kozici in zmešamo z drobtinami. Prelijemo zeleno in jo potresemo z naribanim parmezanom. Postavimo v pečico in pečemo 15 - 20 minut. Na enak način lahko pripravimo tudi nekatere druge vrste zelenjave, npr. por, korenje, blitvo, belgijski radič ...

Slovensko združenje za
integrirano pridelavo zelenjave

Vinarska ulica 14, 2000 Maribor

Tel.: 051 217 435

E-pošta: info@zelenjava-pikapolonica.si

Copyright © 2014 Sip & Eko