Košarica

Vaša košarica je prazna.

E-novice

Bodite obveščeni! Vpišite vaš e-naslov. S prijavo se strinjate s pogoji varovanja zasebnosti.

Potrdi

Koromač s hrustljavo slanino

Za 2 osebi:

  • 2 koromača
  • 100 g slanine
  • 2 žlici olivnega olja
  • ščepec soli
  • peteršilj
  • 1 žlička koromačevih semen
  • 100 g prosene paše
  • maslo
  • 0,5 dl mleka
  • sir


Proseno kašo preberemo, operemo in dobro odcedimo. V loncu zavremo liter rahlo osoljenega mleka, dodamo malo masla in odcejeno kašo. Ko je kaša kuhana, jo pustimo, da se nekoliko ohladi. Koromač blanširamo 2 minuti, vanj naložimo kuhano proseno kašo, nanj naribamo nekaj sira ter komarček ovijemo s hrustljavo slanino popečemo na olivnem olju. Vse skupaj še nato malo popečemo v pečici. Dekorativno okrasimo s rožmarinom ter toplo postrežemo.



 

Slovensko združenje za
integrirano pridelavo zelenjave

Vinarska ulica 14, 2000 Maribor

Tel.: 051 217 435

E-pošta: info@zelenjava-pikapolonica.si

Copyright © 2014 Sip & Eko